sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Tippaleipiä vapuksi

Moi!
Huomenna on vappu, apua! Tuntuu, et justhan se oli... Tein tippaleivät nyt jo valmiiks, et ne ehtii kovettua huomiseks.

Resepti on noin kahteenkymmeneen (pieneen) tippaleipään:

4 kananmunaa
4 rkl sokeria
ripaus suolaa
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
4 dl vehnäjauhoja

Tyhjä ketsuppi-/sinappupullo
+tomusokeria päälle

Keittämiseen noin 1 litra rypsiöljyä ja puhdas säilykepurkki (poista pohja)

Vatkaa käsin kananmunat ja sokeri. Lisää suola, vaniljasokeri, sitruunamerhu, maito ja vehnäjauhot. Kaada tyhjään ketsuppi-/sinappipulloon. 
Lämmitä öljyä kattilassa. Tiputa sinne palanen raakaa paahtoleipää. Jos leipä ruskistuu, öljy on tarpeeksi kuumaa. Laita säilykepurkki kattilaan ja pursota taikinaa sen sisään. Muuten taikinapötkylät leviää. Kun taikina alkaa ruskistua, ota säilykepurkki pois ja kääntele vielä öljyssä.
Keitä tippaleivät yksitellen. 
Laita valmiit tippaleivät talouspaperilla päällystetylle lautaselle.
Siivilöi tomusokeri vasta ennen tarjoilua. 

Ne jää aika pehmeiks sen paistamisen jälkeen, mut seuraavana päivänä niiden pitäis olla jo parempia.

Munkkireseptin löydät täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti