tiistai 22. toukokuuta 2012

Jätski kuuluu kesään!

Moi!
IHANA ilma! Kesä on vihdoin tullu, eikä kouluukaan oo enää kauaa! Sen kunniaks on kyllä lupa syödä jätskiä. Ja sitä tunnetta, kun syöt jotain omatekemää herkkua, ei voi kutsua kuin ihanaksi. Tässä siis ohje suklaahippujäätelöön:

1 kananmuna
1 munanvalkuainen
55g sokeria
5dl maitoa
150g suklaahippuja
1 vaniljatanko
5,5dl kuohukermaa
150g maitosuklaata

Laita kananmuna, munanvalkuainen ja sokeri vesihauteeseen ja sekoita vaaleaksi ja kuohkeaksi. Jätä jäähtymään.
Kaada maito kattilaan ja laita vesihauteeseen. Lisää 150g suklaahippuja ja vaniljatanko. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Jätä tämäkin kattila jäähtymään.
Vispaa kuohukerma. Leikkaa loput 150g suklaata mukaviksi suupaloiksi ja sekoita kermaan.
Kun maito-suklaasekos ja muna-sokeriseos ovat jäähtyneet, yhdistä ne toisiinsa. Lisää lopuksi kerma ja suklaahiput.
Kaada taikina kahteen tai kolmeen astiaan ja laita pakkaseen. Noin tunnin päästä sekoita jätskiä hiukan ja laita takaisin pakkaseen.
Anna jäätyä ainakin yön yli.
Ota pois pakkasesta noin 15 min ennen tarjoilua



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti