maanantai 20. elokuuta 2012

Mansikka-mustikkakakku marathon-juhliin

Mooi!
Eilen jotkut hullut ihmiset juoksi 42.2 km, ja niihin hulluihin ihmisiin kuului mm. mun isä. Ite en vielä (onneks) voi sitä täyspituista matkaa juosta, mut sen sijaan juoksin kahen kilometrin MiniMarathonin. Joka vuosi meiän muutama sukulainen (jotka myös juoksee sen marathonin) tulee sitte juoksun jälkeen meille juhlimaan mun synttäreitä ja sitä, että jakso juosta sen hullun matkan. Mun synttärit tänä vuonna kyllä vähän jäi, mutta ei se mitään, ens lauantaina on sitte kavereiden kanssa bileet (bileet????).
Mut kuitenki, leivoin eiliselle kakun, ja halusin käyttää vähän eri reseptiä kun yleensä. Löysin sitte jostain kesäkakun reseptin, ja halusin kokeilla sitä. Oli kylläkin vähän haasteellista löytää mansikoita, jotka ei ois ollu ihan lötskiä.

Kakkupohjan tein jo edellisenä päivänä (siis perjantaina), ja sen kanssa oli vähän sähläystä. Ohjeessa ei mainittu leivinjauhetta, joten ajattelin, että eihän se paisu jos siinä ei oo mitään, mikä sitä paisuttais. Hyvä minä!! Kakun piti olla uunissa varmaan tuplasti kauemmin, ja sen pinta oli ihan musta. En tiiä, oisko se pitäny sittekki jättää ilman leivinjauhetta ? Pohjasta tuli kuitenki tosi hyvä ja kuohkee.



Tässä on kuitenki se resepti, mitä kokeilin, ilman mun muokkauksia ja sähläyksiä

Pohja:
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
6 kananmunaa
2,5dl sokeria
+korppujauhoja ja margariinia

Täyte:
Jaffaa kostutukseen
2-3 banaania
n.1 litla mansikoita

Koristeluun:
2,5dl kuohukermaa
vaniljasokeria
1 litra mansikoita
½ litraa mansikoita

Pohja pitää siis valmistaa edellisenä päivänä.
Voitele ja korppujauhoita tasapohjainen kakkuvuoka. Lämmitä uuni 200 asteeseen
Sekoita peruna- ja vehnäjauhot
Vaahdota munat ja sokeri kunnolla
Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon ja sekoita puuhaarukalla
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 30 min (tai kunnes siitä ei enää lähde taikinaa tikkuun)
Kumoa lautaselle ja anna jäähtyä seuraavaan päivään

Leikkaa kakku kahdeksi levyksi. Kostuta jaffalla
Soseuta banaanit ja viipaloi mansikat
Peitä toinen levy ja laita toinen "kanneksi" päälle
Vaahdota kerma ja lisää siihen vaniljasokeria mielen mukaan
Peitä kakun pinta kermavaahdolla ja marjoilla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti