lauantai 8. syyskuuta 2012

Kotitekoista toffeeta

Moi
Nyt te lukijat taidatte oikeesti olla lomalla. Tai sitte ketään ei todellakaan KIINNOSTA mitä tämmönen teini leipoo ja kirjottelee. Ei voi olla niin vaikeeta painaa yhtä ruutua (nam, kokeilen tai yäk) ku kerran pyydetään. Vai eikö kukaan oikeesti lue mun postauksia? Vaikka mulla on 20 lukijaa, teistä kukaan ei jaksa lukee. Mitä mä muka tein väärin? Onks tässä blogissa jotain vikaa vai?
   Nojokatapauksessa, tein tänään toffeeta. Ei taaskaan menny ihan täydellisesti, koska huomasin jokseenkin aika myöhässä ettei sitä tehäkkään vesihauteessa. Ihmekkös ei lähteny kuumentumaan tarpeeks... Että semmosta opin tänään

Ohje on tästä blogista, eikä sitä juurikaan oo muuteltu mihinkään suuntaan :)

150 g voita
2½ dl sokeria
3 rkl vettä
ripaus suolaa
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ rkl vaaleaa siirappia
200g maitosuklaata

Sulata kattilassa (ei siis vesihauteessa) voi
Lisää sokeri, vaniljasokeri, vesi ja suola kun voi on ihan sulaa
Sekoittele seosta ja odota, että se alkaa vähän pulpahdella
Lisää sitten siirappi
Anna kiehua vielä muutama minuutti (muista sekoittaa!)
Seoksen pitäisi olla n. 290 asteista, mutta jos ei leipomiseen soveltuvaa lämpömittaria löydy (niinkuin multa), dippaa lusikka seokseen ja valuta kylmää vettä päälle. Jos toffeemassa on sitkeää eikä lähde lusikasta, massa on valmista
Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan
Jätä ensin ulos jäähtymään (ei heti jääkaappiin, tai kaikki siellä lämpenee) ja laita sitteen jääkaappiin

Sulata suklaa vesihauteessa
Kaada toffeen päälle ja jätä jäähtymään ensin ulos, sitten jääkaappiin
Leikkaa jähmettynyt toffee palasiksi



Mulla vähän toi toffee epäonnistu, ois voinu kiehuu vielä vähän aikaa... Mutta ihan hyvää tuli, aika makeeta kylläki :D

3 kommenttia:

  1. Tosi hyvän näköistä! Jos tekee mieli toffeeta, taidanpa palata katsomaan tänne reseptin. ;)

    VastaaPoista