maanantai 21. tammikuuta 2013

Marjakiisseli

Mooi !!
Kerron teille nyt hienon tarinan:
Olipa kerran tyttö, joka leipoi usein, mutta ei osannuut tehdä ruokaa. Tässä kohti tulee valtava juonenkäänne. Hän säi köksäntunnilta kotitehtävän, missä piti tehdä kuukauden aikana ruokia ja leivonnaisia. Leivonnaiset olivat helppo nakki, mutta lämpimät ruuat, mitä tyttö ei koskaan ollut itse valmistanut, aiheuttivat päänvaivaa. Tyttö alkoi kuitenkin vain tehdä vanhempiensa opastuksella ruokia, ja sai kuin saikin kotitehtäväpaperia täytettyä. Sen pituinen se.
Ette varmaan millään voinu arvata, mutta tarina kertoi minusta :D Ja kyllä, saatiin tosiaan köksästä kotitehtävälappu, ja kyllä, en koskaan ollu tehny aikasemmin ruokaa ite, kunnes nyt! Oon niin ylpee itestäni :D Oon jo tehny makaroonilaatikkoa, kanakastiketta, kalakeittoo ja joitain muita pikkujuttuja. Waaaau :P

Tänään tein sitte kiisseliä meiän viinimarjoista ja sämpylöitä (niistä en jaksa laittaa kuvia tai reseptiä, täältä löytyy) Kiisselistä tuli vähän litkumaista, mutta parempi se ku liisteri....Marjakiisseli, noin 8 annosta

5dl vettä
2dl sokeria
Vajaa litra pakastemarjoja (esim ½ l viinimarjoja, 2dl mansikoita, 1dl vadelmia)
3rkl perunajauhoja
1dl vettä
pinnalle sokeria

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää hieman sulaneet marjat ja keitä 2-5 min. (Jos käytät erilaisia marjoja, kannattaa miettiä mitkä kannattaa laittaa ensin ja mitkä vähän myöhemmin)
Ota kattila pois liedeltä.
Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään ja valuta ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen.
Nosta kattila takaisin liedelle ja anna olla siinö kunnes kiisseliin tulee muutama kupla.
Kaada tarjoiluastiaan ja ripottele päälle hienosokeria ettei tule kalvoa päälle.

Tarjoile vaniljakastikkeen, jäätelön, kermavaahdon kanssa tai ihan pelkkänään.

Lämpimistä ruuista en laita kuvia ja reseptejä, koska haluun pitää tän jotenki leivontablogina. :) Täs kuukauden sisällä on varmasti kuitenki tulossa vielä aika paljon tohon köksänjuttuun liittyen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti