torstai 24. tammikuuta 2013

Omenamurupiirakka

Moi taas (:
Köksän kotitehtäväpaperia täytellessä tuli vastaan myös toi piirakan tekeminen, joita en hirveesti oo tehny. Päätin hyödyntää meiän pakastimesta löytyvää omenasosetta, jota todellaki on aika paljon... Löysin ohjeen, mitä mun vanhemmat on toivonu mun kokeilevan, ja jota ne jostain syystä kutsuu lentokentäksi. :O ihan tyhmää antaa omenapiirakalle niin urpo nimitys :D

Tää kuva ei todellakaan ole mikään houkutteleva, mutta toi omenapiirakka oli topsi vaikee kuvata... Meinas jäädä postaus tekemättä ton kuvan takia


Tästä tulee semmonen suunnilleen 40x30cm

Pohja:
2½dl maitoa
25g hiivaa
2tl kaardemummaa
½dl sokeria
1tl suolaa
5½dl vehnäjauhoja
50g voita

Päälle:
n. 4dl omenasosetta tai n. 1,5l omenalohkoja
100g voita
1½dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
Kanelia

1. Liuota haaleaan maitoon hiiva, kardemumma, sokeri ja suola. Sekoita puulusikalla tai -haarukalla.
2. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Lisää pehmeä voi.
3. Kaada taikina piirakkavuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Painele käsillä jauhoja apuna käyttäen tasaiseksi levyksi. Levy voi olla aika ohut, koska se kohoaa vielä uunissa.
4. Anna kohota lämpimässä paikassa 15-20 min.
5. Kaada tai lusikoi omenasosetta levyn päälle.
6. Sekoita pehmeä voi, sokeri ja leivinjauhe käsin pehmeäksi muruseokseksi. Ripottele se omenasoseen päälle tasaisesti. Ripottele päälle kanelia.
7. Paista 225 -asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Hyvää vaniljakastikkeen tai jätskin kanssa, mutta pelkkänäänki menee hyvin :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti