lauantai 5. tammikuuta 2013

Onnistuneet suklaamacaronit !! (:



Eilen kävin hakemassa postista veilä viimeisen joululahjan, joka oli mun kummitädiltä. Sain paketin, missä oli macaron-ohjeita ja pursottimia. Innostuin siitä niin paljon, että aloin melkein hyppiä ja pomppia ilosta :) Viime kerrasta, kun tehtiin macaroneja, ei jäänyt mikään paras fiilis. Tällä kertaa ne kuitenki onnistu tosi hyvin, ja oon niiiin ilonen! Macaronit on myös sen lisäks, että ne on hyviä, ni tosi kauniita (jos ne onnistuu)
En tiiä yhtään mistä se ohje- ja pursotinpaketti on, mutta jos joskus kävelee vastaan, ni todellakin suosittelen!




Tässä ohjeessa luki, että kananmunat pitää erotella jo edellisenä päivänä :o, ja halusin pelata varman päälle. Musta kuitenki tuntuu että sen voi tehä samana päivänä.

Otin kuvia vaihe vaiheelta, mutta ne on vähän puutteellisia ja täytteen teossa unohdin sen kokonaan :D

n. 20 suklaamacaronia

2 kananmunan valkuaista
60g mantelijauhetta
110g tomusokeria
20g hienosokeria
2-3rkl kaakaojauhetta

Täyte:
175g tummaa- tai maitosuklaata
2 dl kermaa

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri tehosekoittimessa (kuulostaa vähän tyhmältä, miksi kaks kuivaa ainetta pitää laittaa tehosekottimeen, mutta menin nyt ihan ohjeen mukaan...)


Siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri pellille ja laita uuniin 5-7 minuutiksi. Kun olet ottanut ne pois, voit laittaa uunin pois päältä 


Vatkaa kananmunanvalkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Hyvä nyrkkisääntö on, että vaahto on valmista kun kulhon voi kääntää ylösalaisin ilman että mitään tippuu. Lisää sitten hienosokeri koko ajan sekoittaen


Siivilöi sekaan kaakaojauhe ja sekoita silikonilastalla. Lisää mantelijauhe ja tomusokeri. Tässä vaiheessa mun taikina vähän lössähti eikä enää pysynyt paikallaan, mutta se ei tainnut hirveesti haitata


Täytä pursotinpussi taikinalla ja pursota pellille mahdollisimman samankokoisia pyörylöitä. Jätä ne huoneenlämpöön noin 45 minuutiksi, että niihin tulee vähän niinkuin kuori päälle


Lämmitä uuni 150 asteeseen ja paista 12-15 min


Ota macaronit mahdollisimman varovasti pois pelliltä. Jos ne ei irtoa helposti, laita leivinpaperin alle muutama ruokalusikallinen vettä, niin muodostuva vesihöyry irrottaa ne leivinpaperista

Täyte: (josta unohdin ottaa kuvia... :D)

Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää kerma. Jäähdytä ja laita kylmään (ulos tai jääkaappiin). Kestää vähän aikaa, että täyte paksuuntuu, joten kannattaa vaan odottaa. Muista sekotella vähän välillä, mutta kyllä se pikkuhiljaa tulee paksummaksi

Laita täytettä puoliin macaronkuorista ja paina toiset kansiksi päälle
Anna vetäytyä kylmässä vähintään tunti ennen tarjoilua


Jos ei ekalla kerralla onnistu, ni ei silti kannata luovuttaa! 



3 kommenttia:

  1. Sain ton saman kirjan ja oon tetannu suklaa macaroneja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva!eli teit samoja ku mä, toivottavasti onnlstu!! :)

      Poista
  2. Joo tehtiin jos sitruunoita mutta en tykänny

    VastaaPoista