sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Suklaatorttu

Moi! :)
Aika ihmeellistä, olin tehny köksän kotitehtäväpaperista kaikkia muita lajeja (puuro, kiisseli, keitto, kastike, pataruoka...) paitsi munasokerivaahtoleivonnaista, joita oisin luullu tekeväni just eniten. Tänään tein suklaatorttua. Se on vähän niinku kääretorttua, mutta kääretorttu on varmaan ainoo leivonnainen maailmassa, jotka on mun mielestä äklönmakeeta. Ja muutenki, viime kerta ku tein kääretorttua, se ei menny kauheen hyvin... Nyt kuitenki onnistu tosi hyvin!



Pohja

4 kananmunaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Täyte

1 tölkki (400g) säilykeaprikooseja tai -päärynöitä pilkottuina

1dl sokeria
2rkl kaakaojauhetta
1dl kermaa
2 kananmunan keltuaista
125g voita
2 kananmunan valkuaista
1tl vaniliinisokeria

hasselpähkinärouhetta

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Aloita pohja vaahdottamalla kananmunat ja sokeri vaaleankeltaiseksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja siivilöi munasokerivaahtoon.
2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa 8-10 minuuttia.
3. Kun otat levyn pois uunista, kumoa se toiselle leivinpaperille jäähtymään.

4. Täytteen valmistat mittaamalla ensin sokerin, kaakojauheen, kerman ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä.
5. Vatkaa pehmeä voi kulhossa ja lisää siihen jäähtynyt suklaatäyte vähitellen vatkaten. Lisää valkuaiset ja vaniljasokeri ja sekoita.

6.  Kostuta pohja säilykeaprikoosien tai -päärynöiden liemellä (n. 1dl) Levitä täytteestä noin ½ pohjalle, samoin pilkotut aprikoosit tai päärynät.
7. Kääri levy varovaisesti rullaksi. Käytä loput täytteestä tortun pinnalle ja koristele hasselpähkinöillä.

Säilyy kylmässä muutaman päivän







3 kommenttia:

  1. Sulle on haaste mun blogissa : http://dancingwiththenails.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

    ps. Sulla on ihana blogi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, mut oon saanu ton haasteen jo kerran :)

      Poista