lauantai 12. tammikuuta 2013

Sweet 16 - synttärikakku

Mooi!
Tänään mun ihana isosisko täyttää 16 vuotta! <3 Tein sille kakun (vaikka se taitaa olla herkkulakossa, heh) ja ajattelin kokeilla vähän jotain uutta koristelussa. Oon niin kyllästyny kattelee kaikkien blogeissa niitä täydellisiä hienoja kakkuja. Eihän tää nyt mikää perfect oo, mutta pitää muistaa että tutustuin tänään ekan kerran marsipaaniin tai sokerimassaan! :)
En oo vielä päässy tota kakkua maistelemaan, koska itse päivänsankari ei oo vielä kotona, mutta pitää vaan toivoa että siitä tuli hyvä..
   Reseptin oon soveltanu aika lailla ite, mutta kyllä sitä silti kannattaa kokeilla, ihan turvallinen se on :D



Pohjana suklaakakku, täytteenä banaania, vaniljakastiketta ja vähän suklaata. Reunoilla värjättyä kermavaahtoa ja mariannepalloja. Sweet 16 ja kruunu on tehty marsipaanilla ja kakun päällinen on värjättyä sokerimassaa.

Pohja

3 kananmunaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
+ korppujauhoja ja margariinia

Täyte

Fantaa tai muuta nestettä kostutukseen
2 banaania
n. 2dl vaahtoutumatonta vaniljakastiketta
50g maito-/valkosuklaata

Koristelu

Vaaleanpunaista marsipaania
n. 175 g Sokerimassaa
Karkkeja
Punaista elintarvikeväriä
Kermavaahtoa
















En koskaan ollu aiemmin kuullukkaan koko sokerimassasta. Onneks google on hyvä kaveri ja sieltä löyty sitte kuva niin osasin ostaa oikeen ;)

Pohja
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi sekaan. Sekoita lopuksi puuhaarukalla. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paista uunissa 30-35 minuuttia.

Täyte
Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se kahtia. Kostuta molemmat puoliskot. Pilko banaanit pieniksi ja sekoita vaniljakastikkeen ja sulatetun suklaan kanssa. Levitä täyte kakun toiselle puoliskolle. Laita toinen puolisko pohjasta päälle.

Koristelu
Tässä vaiheessa jokaisella on tietysti ihan vapaat kädet. Ite tein ensin marsipaanista noi kirjaimet pyörittelemällä monta pitkulaa ja taivuttelemalla niistä kirjaimet. Kruunu on leikattu veitsellä kaulitusta marsipaanipalasta.
Sen jälkeen värjäsin sokerimassan (laitoin sen kulhoon muutaman tipan elintarvikeväriä kanssa ja vaivasin käsillä) Kaulin tomusokeria apuna käyttäen ohueksi ja laitoin levyn kakun päälle. Leikkasin ylimääräiset reunat pois.
Vaahdotin ja värjäsin kermavaahdon ja pursotin pursottimella kakun reunoille. Koristelin karkeilla ja laitoin marsipaanikirjaimet kakun päälle.



Kylä mä oon tyytyväinen tohon lopputulokseen, vaikka oihan toki parempiki voinu tulla. Mutta kyllä tässä vielä ehtii oppia, tää oli kuitenki eka kerta ku tein jotain muuta ku pelkkää kermavaahtoa :D

P.s. Happy birthday also to Zayn Malik <3
enkku 10++ :P

4 kommenttia:

  1. Ihanan näkönen ja kuulostaa hyvältä♥ :)

    VastaaPoista
  2. Sulle ois haaste meiän blogis :)
    http://learnfromyesterday-rio.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Wow, tosi hienon näköinen! Ja vielä ekakertalaiselta, mahtava suoritus :)

    VastaaPoista
  4. Kiitti kaikille :)
    Teen sen haasteen heti ku jaksan ja saan aikaseks!!

    VastaaPoista