torstai 14. helmikuuta 2013

Donitseja ystävänpäivänä



Hyvää ystävänpäivää <3
Tällä reseptillä tein kavereilleni donitseja, ja kaikki tykkäs, ainaki väitti niin :)

Minidonitsit noin 15 kpl

2,5dl kädenlämpöistä maitoa
25g hiivaa
1 muna
1dl sokeria
1tl suolaa
½rkl kardemummaa
7-9dl vehnäjauhoja
50g voisulaa

Paistamiseen ½litraa rypsiöljyä
Kuorrutteeseen tomusokeria, vettä ja elintarvikevärejä

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa vehnäjauhoista.
Sekoita taikinaa kunnes se on liian paksua ja ala sitten vaivata. Lisää alustamisen (vaivaamisen) aikana loput jauhoista ja voisula.
2. Jätä taikina kohoamaan puoleksi tunniksi.
3. Muotoile taikinasta donitsien muotoisia. Kannattaa varautua siihen, että ne pullistuu vielä paistamisessa.
Ota johonkin lähelle kattilan kansi, jos öljy alkaisi palaa kattilassa, sen voi tukahduttaa kannella.
4. Mittaa öljy kattilaan ja ala keittää sitä. Tiputa öljyyn pieni pala vaaleaa leipää. Jos se alkaa ruskistua ja tulla rapeammaksi, öljy on tarpeeksi kuumaa.
5. Laita yksi donitsi kattilaan ja paista muutama minuutti, kunnes se on mukavan ruskea. Ota se pois reikäkauhalla ja laita talouspaperin päälle lautaselle. Voit kokeilla kypsyyttä halkaisemalla sen. (Saattaa joutua uhraamaan muutaman kappaleen kypsyyden tarkistamiseen) Paista kaikki donitsit yksitellen.
6. Kun donitsit ovat jäähtyneet, tee tomusokerivesikuorrutus ja värjää se. Dippaa donitsit yksitellen toiselta puolelta kuorrutteeseen ja anna jähmettyä.


1 kommentti: