tiistai 5. helmikuuta 2013

Marjakiisseli part 2 + jättiläispulla

Mä vaan en oo niitä kiisseli-ihmisiä. Köksäntunneilla saa varoa, että siitä tulee liisteriä tai pintaan muodostuu kalvo. Kotona taas annan sen kiehua vaikka kuinka kauan ja lisään tuplasti perunajauhoa mutta se jää silti ihan litkuksi. :/

Tänään siis tein uudestaan (eri reseptillä ku viimeks) marjakiisseliä, eikä tosiaan auttanu ees tuplamäärä perunajauhoa. Kyllä toi maku silti on kai ihan hyvä :D

noin ½ litraa viinimarjoja
½ litraa vettä
3/4 dl sokeria
2 dl vaniljasokeria
1 dl vettä
2-3 rkl perunajauhoa (mä laitoin yhteensä jotain 5rkl)

Mittaa marjat, ½ litraa vettä ja sokerit kattilaan. Keitä kiehuvaksi. 
Sekoita 1 dl vettä ja peunajauhot toisessa astiassa ja valuta ohuena nauhana kiisseliin koko ajan sekoittaen.
Kiehauta kunnes kiisseli alkaa paksuuntua (voiks noin sanoo ?)

Kaada tarjoiluastiaan ja ripottele päälle hienosokeria.




Eilen leivoin pullaa. Halusin tehä semmosen hienon pullapitkon niinku kaupoissa myydään mutta arvatkaapas mitä siitä sitte tuli.. Jaoin koko pullataikinan kolmeen osaan ja letitin semmosen jättimäisen pitkon, joka just ja just mahtu pellille. Sitte ku se vielä kohos ni huhhuh... :D




1 kommentti:

  1. Hienot sivut sinullakin ja herkullisen näköisiä luomuksia...
    Vaalean punainen teksti; korvaa jollain toisella värillä, että tulee paremmin esiin...
    Terveiset sisäsuomesta

    VastaaPoista