sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Ateriakokonaisuus: kreikkalainen salaatti + risotto + uunijäätelö

Mooi!
Keskiviikkona köksästä saatu kotitehtävä suoritettu! Ateriakokonaisuus (alkuruoka, pääruoka ja jälkkäri) köksässä tehdyistä ruuista, eli mun kohalla kreikkalainen salaatti, risotto ja uunijäätelö. Vähän sähläystä keittiössä, mutta kaikesta selvisin ihan hyvin :)


Kreikkalainen salaatti, eli siis jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, (sipulia), fetaa ja oliiveja.


Risotto viidelle

kasvisliemikuutio
2,5dl riisiä
400g kanaa viipaleina
pussillinen herne-maissi-paprikaa
mausteita (pippuria, paprikajauhetta, currya)
soijaa

Keitä riisit kasvisliemikuution kanssa.
Paista kanat pannulla.
Mikroa tarvittaessa herne-maissi-paprikaa hetki,ettei ne olisi ihan jäisiä. Lisää se, kanat, mausteet (oman maun mukaan) sekä soija riisin sekaan.
Sekoita ja tarjoile.



Uunijäätelö viidelle

n. 10 kpl Marie-keksejä (muutkin keksit tai piparit käy hyvin)
½ l vaniljajäätelöä
6-8 säilykeaprikoosin puolikasta
1-2 kananmunanvalkuaista
2½ rkl sokeria

Laita uuni lämpiämään 300 asteeseen.
Murskaa keksit ja laita ne kahvikuppien pohjalle.
Vatkaa munanvalkuaiset kiinteäksi ja lisää sokeri yhä vatkaten.
Pilko säilykeaprikoosin puolikkaat siivuiksi. Ota jäätelö pakkasesta ja leikkaa se paloiksi.
Laita jäätelö kuppeihin keksimurun päälle. Laita sitten aprikoosisiivut ja lusikoi lopuksi marenkia (munanvalkuaiset+sokeri) kuppeihin päälle.
Laita kuumaan uuniin 3-4 minuutiksi. Ota ne pois uunista, kun marenkihuiput saavat vähän väriä. Hyvä jos ne ehti mulla olla uunissa kaks minuuttia ku oli jo valmiita. 



Kiitos kuvista sikolle <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti