sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kakkutikkareita

Mooi! :)
Minä + tylsistyminen = kuvien (järkyttävä?) muokkaaminen. Sori, lupaan ettei tuu toistumaan :)
Miksi, MIKSI mä en oo kokeillu kakkutikkareita aikasemmin... Vasta Elvari koruilta tilattu syötävänsulonen Cakepop-kaulakoru sai mut innostumaan niistä uudestaan. Yleensähän ne tehään suklaakakkupohjasta ja sekotetaan normaaliin (maustamattomaan) tuorjuustoon mutta mä tein normikakkupohjan ja kokeilin Maraboun suklaatuorejuustoa.
  Ja niille jotka ei siis tiedä mikä kakkutikkari (cakepop) on, niin se on kakkupallero tikun päässä mikä on (yleensä)  dipattu suklaaseen ja koristeltu nomparelleilla. Tietysti tekee aina mielio hirveesti alkaa soveltaa kaikkea ja netistähän löytää vaikkamiten hienoja versioita, joista osassa on ehkä käytetty sokerimassaa tms. Ekaks on kuitenki mun mielestä kivempi kokeilla aika semmosia perusohjeita, eli tässä tapauksessa maitosuklaadippiä ja nomparelleja.
  Mä siis todellakin todellakin todellakin suosittelen kaikkia kokeilemaan näitä, koska nää on ihan mielettömän hyviä ja niiden tekeminen on hauskaa :D

Tässä kuva ennen suklaakuorrutteen jähmettymistä, siksi niin kiiltävä pinta
Tarvitset siis joko suklaakakkupohjan ja maustamatonta tuorejuustoa tai normaalin kakkupohjan ja suklaatuorejuustoa. Kukkupallerot voi laittaa vaikka grillitikkuihin, mitä pitäisi saada ihan ruokakaupoista.

Kakkutikkarit - CakePops n. 20 kpl

Kakkupohja halkaisija n 18cm
3 kananmunaa
1dl sokeria
½dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Muut ainekset
200g suklaatuorejuustoa
200g maitosuklaata
nomparellja koristeluun

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa n. 30 min.

Kun kakku on tullut uunista ja jäähtynyt, murenna se kulhoon tuorejuuston kanssa. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta palleroita ja laita ne tikkujen päähän. Laita jähmettymään jääkaappiin. Mulla ne oli jähmettymässä monta tuntia, koska kävin siinä välissä harkoissa, mutta varmaan tuntikin riittää. 

Kun kakkutikkarit on jähmettynyt, sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Dippaa tikkarit yksitellen suklaahan ja koristele heti nomparelleilla. Tökkää ne styroksiin että ne pysyy pystyssä. Laita jähmettymään jääkaappiin tai johonkin muuhun viileään paikkaan. Mun kakkutikkarit odotteli ulkokellarissa yön yli, ja sen jälkeen ne ainakin oli hyvin kovettuneita.

Säilytys jääkaapissa.

Tässä vielä vertailu, Elvari korujen kakkutikkarikoru ja mun luomukset. Yhdennäköisyyttä löytyy :)


6 kommenttia: